Een belangrijk aspect binnen Ruitersportvereniging Cadans Ravenstein, kortweg Cadans genoemd, is het plezier in de paardensport ongeacht de prestatie. De samenwerking om te komen tot een hechte verenigingsband staat voorop.

Voor de wedstrijdruiter en de recreatieve ruiter

Cadans is een gecombineerde vereniging, waarbinnen plaats is voor zowel paarden als pony’s en voor zowel de wedstrijdruiter als de recreatieve ruiter. Zowel de recreanten als de wedstrijdruiters kunnen aan alle activiteiten en alle instructielessen meedoen. De lesmomenten zijn zowel voor de wedstrijdruiter als de recreatieruiter gelijk en met de indelingen van de lesgroepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het het onderlinge niveau van de ruiters.

Lessen dressuur en springen

Er wordt veel aan opleiding gedaan binnen Cadans. Uiteraard zijn daarvoor de lesbijeenkomsten zeer belangrijk. Alle leden kunnen in de zomermaanden 1 x per week en in de wintermaanden 1 x per week deelnemen aan lessen van gekwalificeerde instructeurs. Lessen worden gegeven zowel in de discipline dressuur als in springen. In de wintermaanden is er de mogelijkheid om binnen deel te nemen aan de les. Maar omdat we beschikken over verlichting kunnen we ook buiten blijven rijden.

Gekwalificeerde instructeurs

De spring- en dressuurlessen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs. Momenteel hebben we 5 instructeurs die jaarlijks naar de bijscholing gaan om bevoegd te blijven.

Leden maken gebruik van onze terreinen

Voor de leden  is er continue de mogelijkheid om gebruik te maken van onze terreinen. In de winterperiode wordt daarom ook op verzoek de verlichting aan gezet (hier kun je gebruik van maken van maandag – vrijdag)

Diverse activiteiten

Daarnaast worden er diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals het kamp (lang weekend met paard of pony op vakantie), wordt er een clubdag, BBQ georganiseerd, bosrit en een kerstwinterrit. Ook worden er in de zomerperiode op ons eigen terrein een aantal onderlinge wedstrijden georganiseerd, zowel in de discipline dressuur als springen en bixie. Deze onderlinge wedstrijden zijn toegankelijk voor alle leden, en worden door officiële KNHS juryleden beoordeeld.