Ongeveer de helft van onze leden is actief in de wedstrijdsport, zowel bij de paarden als bij de pony’s en in de disciplines dressuur en springen.

Door KHNS goedgekeurde wedstrijden

Cadans is als vereniging officieel bij de nationale bond KNHS aangesloten, en leden kunnen dan ook alleen maar meedoen aan wedstrijden die door de KNHS zijn goedgekeurd. Cadans is aangsloten bij Kring Noord Oost Brabant. Kring Noord Oost Brabant valt onder KNHS Regio Brabant. Binnen deze kring worden selectiewedstrijden voor het kringkampioenschap in de diverse klassen en disciplines georganiseerd. Vanuit deze selectiewedstrijden worden de beste afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen en vervolgens gaan de beste hiervan weer door naar de nationale kampioenschappen.

Binnen onze verenigingen hebben we in het verleden al diverse kringkampioenen gehad en hebben we volop aan Brabantse kampioenschappen meegedaan. Ook hebben reeds enkele leden deelgenomen aan de landelijke KNHS kampioenschappen (Hippiade).

Magazine PaardenSport

Wedstrijdruiters hebben wekelijks als ze willen de vrije keuze om deel te nemen aan een wedstrijd. Het blad “PaardenSport”, dat elk KNHS lid ontvangt, bevat allerlei informatie over alle takken van de paardensport.

 

Ponywedstrijden

Ponyruiters kunnen tot en met het jaar waarin ze 18 jaar worden met hun pony aan ponywedstrijden deelnemen. Willen ze na hun 18e jaar wedstrijden rijden, dan is deelname aan de paardenwedstrijden verplicht (dit kan ook met een D of E pony).

Overigens kan men ook, als men jonger als 18 is, al aan paardenwedstrijden deelnemen.