logo_cadansRuitersportvereniging Cadans Ravenstein is statutair op 1 januari 2000 opgericht en is gehuisvest op een perceel aan de Burgemeester van de Wielstraat in Ravenstein pal achter sporthal De Hoge Graaf.

Bij Cadans zijn zowel recreanten als wedstrijdruiters welkom. Leden dienen te beschikken over een eigen paard of pony. Momenteel heeft Cadans ca. 25 leden.

Gezien het ledenaantal voorziet de ruitersportvereniging in Ravenstein en de aangrenzende dorpen in een behoefte waar iedereen, jong of oud, die warm loopt voor paarden en pony’s zich thuis voelt.

Reeds vanaf de oprichting in 2000 werkt Cadans met enkele recreatieve activiteiten nauw samen met de Maasruiters uit Megen en de Herpense Duinruitertjes.

Bakken

Met de inrichting van het terrein is in het voorjaar van 2000 begonnen. Op het terrein zijn een 2 dressuurringen van 20 x 40, waarin ook bij 1 helft gesprongen en gelongeerd kan worden. Alle ringen zijn voorzien van drainage en verlichting zodat ook bij mindere weersomstandigheden en op donkere najaars- en winteravonden gereden kan worden.

Op het landelijk gelegen en royaal terrein is in 2003 een clubgebouw neergezet. Over een korte toegangsweg bereiken auto’s vanaf de Burgemeester van de Wielstraat met paardentrailers een ruim aangelegde parkeerplaats. Het een en ander is tot stand gekomen door grote inzet of bijdrage van leden, vrijwilligers, sponsors en bestuur.